Uhapšen inspektor kriminalističke policije

Hronika

U akciji kodnog naziva „Lisac“ Policija Brčko distrikta uhapsila je sinoć inspektora Jedinice kriminalističke policije Brčko distrikta BiH čiji su inicijali J. J. (45) zbog krivičnog djela iz oblasti korupcije.

 

Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta BiH rekao je danas novinarima da je prilikom pretresa i hapšenja u vozilu i na lokacijama koje je koristio ovaj policijski službenik pronađeno i oduzeto 16.000 KM, tri vojne puške, četiri mobilna telefona i municija raznog kalibra.

 

– Pronađeni predmeti vezani su za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćena, a u vezu sa primanjem mita i drugih oblika koristi – rekao je Pisić dodajući da je krivično djelo počinjeno na štetu ženske osobe R.R. (59) sa područja Bijeljine.

 

Uhapšeni policijski službenik biće danas predat postupajućem tužiocu Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

 

Akcija „Lisac“ sporovedena je po naredbi Osnovnog suda Brčko u saradnji sa policijskom upravom Bijeljina i u koordinaciji sa Tužilaštvom Brčko distrikta i Okružnog tužilaštva Bijeljina.

 

Pisić je istakao da je ova akcija rezultat aktivnosti koje Policija Brčko distrikta i Jedinica za profesionalne standarde sprovode u posljednje dvije godine u cilju suzbijanja korupcije u vlastitim redovima.

 

srpskainfo.com

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *