Muškarac poginuo dok je popravljao bager

Hronika

Od povreda zadobijenih tokom nesretnog slučaja koji se dogodio u nedjelju oko 13 sati na Bijelim Vodama u opštini Pale u FBiH, jedna osoba je preminula u Kantonalnoj bolnici Goražde.

 

Dok inspektori Sektora kriminalističke policije MUP BPK Goražde obavljaju uviđaj, Mirsad Bilajac, glavni kantonalni tužilac u Goraždu, potvrdio je da je preminuli radio kao vozač u Fabrici vode.

 

Nesreća se dogodila oko 13 sati, dok je Zaim Kanlić pomagao u popravci mašine za snijeg.

 

“Za sada sve ukazuje na nesretan slučaj. Bager za utabavanje snijega bio je u kvaru i pokušavali su da ga poprave. Poginuli je inače radio kao vozač, ali je imao iskustva sa popravkama pa je pokušao sa majstorom pokrenuti mašinu. Prema izjavama svjedoka dok je motor radio u mjestu, došlo je do njegovog iznenadnog i naglog pomjeranja u stranu, a poginuli Zaim Kanlić se nalazio pored bagera koji ga je zakačio i počeo se kretati oko sedam metara, tako da su ga vrlo teško i zaustavili. Prevezli su ga hitno u bolnicu, međutim podlegao je u bolnici usljed zadobijenih povreda”, izjavio je Bilajac.

 

Bilajac dodaje da Tužilaštvo isključuje bilo koje krivično djelo jer svjedoci i uviđaj ukazuju da je riječ o nesretnom slučaju, prenosi “Klix.ba”.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *