ŠOK U RADINJAČI KOD BANJALUKE
Komšija im silovao i zadavio kozu pored koje su našli njegov novčanik!

Hronika

Slobodanka je bila šokirana kada je u ponedjeljak ispred štale pronašla mrtvu kozu, ali je uslijedio još veći šok kada je saznala da je njena koza prethodno bila silovana

 

Mještani Radinjače kod Banjaluke u nevjerici prepričavaju događaj koji ih je duboko potresao. Još ne mogu da vjeruju da je njihov komšija, 32-ogodišnji V.V. silovao i udavio kozu čiji su vlasnici njihove komšije Vučkovci.

 

Vlasnica malog stada koza u Radinjači, Slobodanka Vučkovac još se oporavlja od šoka koji je doživjela u ponedjeljak ujutro, kada je pošla da pusti koze na ispašu.

 

– Spremila sam muža na posao i sina u školu i kada sam došla pred štalu, zatekla sam mrtvu kozu kojoj je pjena izbijala iz usta.Pozvala sam komšiju da mi pomogne da pomjerim mrtvu kozu, kako bih ostale koze pustila iz štale, prepričava nesvakidašnji događaj Slobodanka Vučkovac.

 

Kada su pomjerili kozu, pored nje su pronašli novčanik u kojem je bila lična karta na ime Vasilije Vrbanjac. To im je bilo sumnjivo, pa su odlučili da pozovu policiju.

 

Policija iz PS Potkozarje je uskoro došla na lice mjesta i privela komšiju čija je lična karta pronađena pored tijela mrtve koze.

 

Slobodanka Vučković: Ovo je za mene veliki šok!

 

– Komšija je navodno priznao u policiji da mu je novčanik bio u zadnjem džepu pantalona i vjerovatno mu je ispao kada je dizao hlače, kaže Slobodanka za Istinito.

 

Koza je na kraju završila na odbukciji u Veterinarskom institutu RS “Dr Vaso Butozan” gdje je nedvosmisleno utvrđeno da je životinja silovana i zadavljena.

 

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrđeno je da su policijski službenici mjesno nadležne policijske stanice 28.oktobra identiifkovali i ispitali V.V. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „mučenje i ubijanje životinja“ u mjestu Radinjača, Banjaluka.

 

– O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj, navedeno je iz PU Banjaluka.

 

Vlasnica koze kaže da joj je trebalo dugo vremena da dođe sebi od stresa, a da se odlučila da izađe u javnost jer je i ranije imala sličnih problema. Kaže da nije mogla da posumnja da joj je komšija, za kojeg kaže da je bio miran i povučen mladić, silovao koze.

 

– Prošle godine sam takođe pronašla tri mrtve koze, jednu u štali i dvije na njivi. Ne mogu da tvrdim da se radi o istom slučaju, ali sada sumnjam da se ista stvar dogodila i prošle godine, kaže Slobodanka.

 

Ona navodi da se njena porodica djelimično izdržava od uzgoja koza kojih ima još pet, i da joj je koza koja je udavljena svake godine jarila po dva jareta.

 

– Znate, za mene je to prihod od 300 maraka i to je veliki gubitak. Želim da ovo izađe u javnost kako bi se tome jednom stalo u kraj, ističe ova odlučna žena.

 

Istinito

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *