U raciji uhapšene pijane sestre i mladić

Hronika

Policija je tokom racije u lokalu u Novoj Topoli uhapsila dvije sestre i mladića.

 

Srpskainfo saznaje da su uhapšene Pamela D. (20), njena sestra Dušica D. (19) i Novica P.

 

Sestre su tokom racije, koja je bila jutros oko 1.30 časova, galamile na policajce dok je Novica policajce nazivao konjima.

 

Alkotestiranjem kod Pamele D. je utvrđeno 1, 7 promila alkohola u krvi, njene sestre Dušice 1, 1 promila, dok je Novica bio “najtrijezniji” i njemu je utvrđeno 0,8 promila u krvi.

 

– Policijski službenici Policijske stanice Nova Topola oko 1.30 časova, lišili su slobode lica P.D, D.D. i N.P. svi iz Gradiške, zbog počinjenog prekršaja po članu 24. Zakona o javnom redu i miru ,,Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija“. Lica se sumnjiče da, prilikom sprovođenja operativno-taktičke mjere i radnje ,,Racija“ u ugostiteljskom objektu u mjestu Nova Topola, grad Gradiška, nisu postupili po izdatom naređenju policijskih službenika da prestanu sa ometanjem istih – saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

 

O svim okolnostima upoznat je dežurni sudija Osnovnog suda Gradiška, koja je naložila da se nakon ispitivanja, lica otpuste na slobodu, a da se u redovnoj proceduri, protiv P.D. D.D. i N.P. dostavi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

U prvih devet mjeseci tekuće godine evidentirano je 6 krivičnih djela ,,Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, jedno krivično djelo ,,Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i 26 prekršaja ,,Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija“.

 

Policijska uprava Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, napada, sprečavanja i ometanje policijskih službenika i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *