Šef Odsjeka za polaganje vozačkih ispita dobio četiri i po godine zatvora

Hronika

Opštinski sud u Zenici po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona osudio je Akifa Smailhodžića, uhapšenog u akciji “Poligon”, na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci.

 

Akif Smailhodžić, šef Odsjeka za poslove saobraćaja u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a uhapšen je u akciji Poligon koja je provedena 2017. godine zajedno sa još nekoliko osoba.

 

Opštinski sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Smailhodžića zbog produženog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi za koje mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i devet mjeseci te zbog produženog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja za koje mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

 

Sud ga je primjenom odredbi o sticaju osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci, a u koju kaznu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 13. jula 2017. godine do 10. oktobra 2017. godine.

 

“Također, optuženom Akifu Smailhodžiću izriče se mjera zabrane rada u državnim organima, javnim ustanovama i javnim preduzećima u trajanju od tri godine kao i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom”, navodi se u saopštenju Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *