Pokušaj otmice djece u Bugojnu

Hronika

Nakon što je prošle sedmice uhapšen državljanin Turske, jer je, na području Višegrada, pokušao u svoj kamion uvesti djevojčicu, roditelji su danas prijavili slučan slučaj u Bugojnu.

 

U redakciju portala Bugojno Danas javio se zabrinuti roditelj (ime poznato redakciji) dvoje djece iz Bugojna kazavši da je juče 10.11.2019. mogao ostati bez djece jer ih je nepoznati čovjek pokušao namamiti da uđu u auto.

 

“Kod fontane ispred Besta moj sin 14 god. i od brata sin 11 god. krenuli na stadion Mladost u 7:30 odakle su trebali putovati na utakmicu sa svojim klubom. Dok su hodali prema stadionu od kuće, kod fontane u blizini Besta nepoznati vozač se zaustavio autom i pitao ih da mu pokažu kako se vozi auto. Zvao ih je u auto, a oni su uplašeni potrčali i pobjegli. Molim sve roditelje da budu na oprezu“, rekao je zabrinuti roditelj.

 

Prema navodima roditelja i djece može se zaključiti da je ovo bio klasični pokušaj kidnapovanja jer je teško objasniti zašto je nepoznati čovjek za volanom zvao nepoznatu, maloljetnu, djecu da uđu u auto i pokažu mu kako se vozi.

 

bugojno-danas.info

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *