Uhapšeni reketaši iz Tuzle u policijskoj akciji “Objekat”

Hronika

Pripadnici MUP-a TK u akciju kodnog naziva “Objekat” uhapsili su pet osoba sa područja Tuzle, Živinica i Banovića zbog prijetnje prema vlasnicima ugostiteljskih objekata, privrednih subjekata vršili ilegalno obezbjeđenje objekata te iste prisiljavali da čine radnje koje su na štetu drugih i njihove imovine.

 

Svih pet uhapšenih će nakon kriminalističke obrade biti predato u nadležnost Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona, a prema riječima direktora Uprave policije MUP-a TK Dževada Kormana oni se sumnjiče za iznudu, ugrožavanje sigurnosti, i nasilničko ponašanje.

 

“Danas smo započeli realizaciju akcije kodnog naziva'Objekat’ nakon višemjesečne istrage, a prema nalogu Opštinskog suda Živinice te uz nadzor Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Izvršen je pretres na pet lokacija na području Tuzlanskog kantona. Lica koja su lišena slobode su s područja Tuzle, Živinica i Banovića”, rekao je novinarima direktor Uprave policije TK Dževad Korman.

 

“Naime, oni su u proteklom periodu uz upotrebu sile i uz povredne prijetnje prema vlasnicima ugostiteljskih objekata, privrednih subjekata vršili ilegalno obezbjeđenje objekata te iste prisiljavali da čine radnje koje su na štetu drugih i njihove imovine. Prilikom pretresa ovih lica pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Radi se o određenoj količni naoružanja, dakle municije različitih vrsta kalibara, pronađeno je više mobilnih aparata kao i uniforme zaštitarske agencije kojoj su pripadali”, rekao je Korman.

 

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *