Uhapšeno osam krijumačara migranata iz Srbije i BiH

Hronika

U paralelnoj istrazi Srbije i Federacije Bosne i Hercegovine uhapšeno je osam osumnjičenih na osnovu podataka da su od 17. septembra do 23. novembra prokrijumčarili 203 migranta kojima su to naplatili od 110 do 130 evra po osobi.

 

U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal se precizira da su BIA, policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odjeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu nakon višemjesečne istrage uhapsili šestoro osumnjičenih.

 

U Federaciji BiH Federalno tužilaštvo i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su dvije osobe zbog više krivičnih djela, nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenja ljudi.

 

Ova kriminalna grupa je organizovala prihvat migranata na teritoriji Beograda i njihov nedozvoljen tranzit kroz Srbiju, a u cilju daljeg nedozvoljenog prelaza državne granice Srbije i BIH i dalje u neku od zemalja Evropske Unije, navodi tužilaštvo.

 

Stečenu finansijsku korist organizator i pripadnici organizovane kriminalne grupe dijelili su u zavisnosti od njihove pojedinačne uloge u ostvarenoj pojedinačnoj radnji omogućavanja nedozvoljenog prelaza državne granice.

 

Nakon saslušanja osumnjičenih tužilac za organizovani kriminal donijeće odluku o daljem toku krivičnog postupka.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *