Serijski ubica u tajnosti iz Foče prebačen u Banjaluku: Kotarana u bolnici čuvaju policajci

Hronika

Serijski ubica Goran Kotaran (33) uz jake mere obezbeđenja prebačen je iz Kazneno popravnog zavoda Foča (KPZ) na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS), saznaje „EuroBlic“.

Zbog izrazito osetljivog slučaja neće se objaviti precizna lokacija, odnosno klinika na kojoj se trenutno nalazi ovaj osuđenik.

U UKC RS saznajemo da vlada vanredna situacija, te da Kotarana čuvaju do zuba naoružani stražari.

– Sve je podređeno njegovoj i bezbednosti ostalih građana i zaposlenih, a vidi se da su oni koji ga čuvaju profesionalci u svom poslu. Na identičan način ponašaju se i zaposleni – naveo je odlično obavešteni izvor „EuroBlica“.

Kotarana je u Banjaluku dovela Interventna jedinica Sudske policije RS iz KPZ Foča gde robija 20 godina po pravosnažnoj presudi Vrhovnog suda RS iz decembra 2008. godine zbog dvostrukog ubistva u Kozarskoj Dubici.

– Kotaran već godinama ima problema sa nogom, što je bilo vidljivo i tokom suđenja pre više od 10 godina kada je nosio štake. Sada je opet došlo do infekcije koja može prouzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Nadamo se da će lekari savesno uraditi svoj posao – ispričao je izvor blizak pravosuđu RS.

„EuroBlic“ saznaje da su u Univerzitetskoj bolnici Foča odbili da ukažu pomoć Kotaranu iz nepoznatih razloga, nakon čega su u KPZ Foča osuđenika morali poslati na drugi kraj Srpske kako bi mu ukazali pomoć.

U fočanskoj bolnici juče nismo mogli dobiti odgovor zašto su odbili primiti Kotarana, jer se nadležni nisu javljali na telefonske pozive.

U vreme hapšenja u junu 2006. godine Kotaran je ocenjen kao najopasniji ubica u istoriji Srpske i BiH.

Nedugo nakon deportacije iz Švedske u porodičnoj kući u Kozarskoj Dubici ubio je Seada Kanurića (49) zvanog Stevo Mucavi i Predraga Vrbana (31) zvanog Pedi Lopov.

Nakon što ih je zadavio golim rukama, njihova tela je zakopao u dvorištu kuće.

Ubrzo je uhapšen, a njegovo suđenje pratile su jake mere obezbeđenja obzirom da su se pojavile informacije kako se sprema njegova likvidacija.

– Kotaran je deo svog života proveo u Švedskoj gde su ga dovodili u vezu sa više nerasvetljenih ubistava. Nakon postupka Švedska ga je deportovala u BiH. On je ujedno bio prvi koji je tokom sudskog postupka u Banjaluci svakodnevno nosio pancirni prsluk- podsetio je izvor blizak pravosuđu RS.

Ubica primernog vladanja

Iako je Kotaran osuđen zbog dvostrukog ubistva i nosi epitet najopasnijeg ubice u Srpskoj i BiH, „EuroBlic“ saznaje da je za vreme služenja višegodišnje kazne u KPZ Foča jedan od najprimerenijih osuđenika.

Kotaran se nalazi u C odeljenju, takozvanom srpskom Alkatrazu.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *