Sarajevo: Počelo suđenje Sanjinu Sefiću

Hronika

Pred kantonalnim sudom u Sarajevu počelo je Suđenje Sanjinu Sefiću, koji je optužen da je skrivio stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč.

Danas je suđenje počelo i njegovoj sestri Sari Sefić (23), Dini Aliću (30), Amaru Salihoviću (25) i Saudu Nišiću (29). Sanjin Sefić, podsjetimo, tereti se da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u Ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, golfom 6 od oko 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio studentice, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Sefić je na ovaj način počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon udesa. Njegova sestra Sara, te Alić i Salihović, terete se da su istu noć pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Nišić se tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Sanjin Sefić je uhapšen 12. oktobra u Novom Sadu, te nakon ekstradicionog postupka izručen pravosuđu naše zemlje, piše Oslobođenje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *