Načelnik klinike UKC Darko Golić sproveden u tužilaštvo

Hronika

Načelnik Кlinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Darko Golić sproveden je danas u banjalučko Okružno javno tužilaštvo zbog sumnje da je u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je zaposlen obljubio nemoćno lice.

 

Postupajući tužilac saslušaće Golića nakon čega će odlučiti da li će predložiti da mu bude određen pritvor.

 

Golić je uhapšen juče zbog sumnje da je počinio obljubu nad tridesetšestogodišnjim muškarcem koji je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru.

 

Policija je juče u svojstvu svjedoka saslušala lica zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 

Više detalja o ovom slučaju danas nije saopšteno.

 

Nezvanično, Golić je pacijenta, koji je oženjen i ima dvoje djece, ljubio po vratu i drugim dijelovima tijela dok je bio u prostorijama klinike.

 

– Iskoristio je priliku kad je ostao nasamo s pacijentom kako bi ga obljubio. To su vidjele medicinske sestre koje su ostale zatečene onim što vide. Šokirane, sve su prijavile Upravi UKC RS koja je brzo reagovala i pozvala policiju, koja je potom uhapsila Golića – kazao je izvor upućen u slučaj.

 

Prema njegovim riječima, inspektori su s mjesta događaja izuzeli sve tragove, kao i one sa tijela pacijenta. Pojasnio je da će biti urađena i DNK analiza tragova kako bi se dokazalo šta se zapravo dogodilo.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *