U akciji “Kavez” uhapšeno 12 osoba

Hronika

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su danas u akciji kodnog naziva “Kavez” 12 lica osumnjičenih da su se bavila proizvodnjom i prometom droge, te zaplijenili oružje, municiju i novac, izjavila je portparol MUP-a Danica Gnjatović.

 

Uhapšena lica će biti sprovedena u prostorije Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet.

 

Akcija “Kavez” počela je jutros u cilju razbijanja organizovane kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i prometom droge.

 

Policijski službenici su izvršili pretrese na više lokacija na području Banjaluke, Zvornika, Bijeljine i Doboja.

 

U akciji su zaplijenjeni heroin, marihuana, te više hiljada maraka. Do sada je pronađeno oko 300 grama marihuane, 10 grama heroina, te 24 mililitra tečnog metadona.

 

“Nađena su i četiri pištolja, oko 2.000 maraka i oko 2.400 evra, te više digatilnih vaga za precizno mjerenje, ali i veći broj drobilica za mrvnjenje marihuane”, pojašnjavju izvori “Nezavisnih”.

 

Pronađeno je i više mobilnih telefona te SIM kartica, kao i rokovnika.

 

Akciju sprovode policijski službenici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa službenicima policijskih uprava Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Doboj, te pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije.

 

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *