Suđenje Ozrenu Perduvu zbog uzvika “Pravda”

Hronika

Suđenje Ozrenu Perduvu zbog navodnog narušavanja javnog reda i mira i uznemiravanja građana 22. maja prošle godine održano je danas u banjalučkom Osnovnom sudu. Perduv je tada od strane Policijske uprave Banjaluka dobio prekršajni nalog zajedno sa još stotinjak građana i svi su tražili sudsko odlučivanje.

 

Perduv i ostali se prekršajnim nalogom terete da su uzvikujući “Pravda” uznemirili građane Banjaluke. Danas je saslušanje trajalo šest časova a u svojstvu svjedoka su saslušana i četiri policijska službenika. Policajci su pred sudom tvrdili da su subjektivno procijenili da su pojedini građani uznemireni jer su ih pitali šta se dešava u porti hrama.

 

“Sudilo se, pazite šest časova traje saslušanje, zbog navodnog mog uzvika pravda u porti hrama Hrista spasitelja pod sumnjom da sam uzvikom pravda ugrozio javni red i mir i izazvao uznemirenost građana”, rekao je Ozren Perduv nakon suđenja.

 

Saslušan je i jedan svjedok odbrane. Perduv tvrdi da je čitav proces sulud, da je na djelu nastavak represivnih metoda i diskriminacije.

 

“Postavlja se pitanje koliko će ovo sve da košta i ko će da snosi troškove. Po svemu sudeći sve će pasti na teret budžetskih sredstava. Ko će ovo sve da plati, policija je sve ovo uradila i sve će da plaća ne policija već građani”, kazao je on.

 

Saslušanja po istoj stvari nastaviće se i u narednih nekoliko mjeseci jer je policija zbog navodnog kršenja javnog reda i mira napisala stotinjak prekršajnih naloga. Perduv napominje da ih policija nije opominjala da krše javni red i mir niti ih je upozorila da će dobiti prekršajne naloge već da su oni samo stizali na adrese građana.

 

GERILA info

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *