Drogu prodavali prikrivenim inspektorima MUP Republike Srpske

Hronika

Anđelko Milićević (28) iz Doboja osuđen je u Okružnom sudu u tom gradu na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog trgovine drogom i neovlaštenog držanja eksploziva.

 

On je uhapšen prošle godine zajedno sa Milanom Mitrovićem i Kristijanom Majstorovićem u akciji “Teatar” koju su sproveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske i Policijske uprave Doboj.

 

Prije izricanja presude, Milićević je skopio sporazum o priznanju krivice. Prema presudi trojac je od od marta. do 18. juna prošle godine, zajedno i po dogovoru nabavljao i prodava spid.

 

Pomenuta dvojica Milićevićih saradnika ranije su zbog istog krivičnog djela osuđeni na po tri godine zatvora. Ova ekipa je uhapšena tako što je upala u zamku policije, odnosno prodavali su drogu prikrivenim inspektorima.

 

Mitović je prvo stupio u kontakt sa prikrivenim istražiocem kojem je ponudio spid i kokain, nakon čega je kontaktirao dobavljača Milićevića, a sa kojim ga je spojio Majstorović.

 

Na počektu je Milićević Mitroviću nabavio oko 100 grama spida koju je ovaj prodao prikrivenom istražiocu za oko 800 maraka, a zatim su se opet sastali i dogovorili još jednu prodaju, ali ovaj put oko 500 grama, a dobavljač je opet bio Milićević. Trojac je uhapšen nakon što su Majstorović i Milićević 18. juna prošle godine u Karakaju kod Zvornika od nepoznatog dobavljača preuzeli 12 paketa marihuane težine oko 3,23 kilograma.

 

Iako su u povratku zaobišli glavni put prema Doboju kako bi izbjegli policiju, po dolasku pred stan Mitrovića, dočekala ih je policija.

 

Tada je prilikom pretresa Milićevićevog stana pronađeno i oduzeto oko 260 grama spida, 90 grama kokaina, kao i kofein i kreatin koji se dodaju smjesama droga te predmeti za vaganje i pakovanje sa tragovima droga. Osim toga kod njega su nađena i četiri pakovanja vojnog eksploziva. Prema informacijama iz istrage, tokom te akcije ukupno je oduzeto je 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, stotinu grama kokaina i dva kilograma eksploziva, te novac raznih valuta.

 

Napad

 

Nakon hapšenja i pretresa tada osumnjičeni dileri su dovedeni u Tužilaštvu, ali tada se desio napad na novinare.

 

Prilikom njihovog sprovođenja u Okružno javno tužilaštvu u Doboj, Milićevićeva sestra Anđela nasrnula je na snimatelje, pa je prvo zgrabila kameru RTV Doboj, potom i TV BN.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *