Brkić: Biće preduzete mjere protiv uhapšenih kriminalističkih inspektora

Hronika

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Miloš Brkić rekao je da će protiv dva inspektora, uhapšena u akciji “Sirano” zbog sumnje da su izvršila krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, biti preduzete mjere u skladu sa procedurama, odnosno Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske.

 

“Vjerovatno će biti privremeno udaljeni iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske do okončanja krivičnog, odnosno disciplinskog postupka”, rekao je Brkić odgovarajući na pitanje novinara da li će protiv dva uhapšena kriminalistička inspektora Policijske uprave Banjaluka biti pokrenut disciplinski postupak.

 

On je podsjetio da su uhapšeni policijski službenici predati u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

 

Brkić je naglasio da je akciju “Sirano” sprovela Uprava za organizovani i teški kriminalitet pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva i u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka i Upravom za obezbjeđenje ličnosti i objekata.

 

Policijski inspektori uhapšeni su juče, a iz MUP-a Srpske ranije je saopšteno da je riječ o licima iz Banjaluke čiji su inicijali N.G. i J.F, koja su osumnjičena da su izvršili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

 

Iz MUP-a Srpske su naveli da je prilikom hapšenja kod lica pronađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koje koriste pronađena je i određena količina novca.

 

Prema nezvaničnim informacijama, inspektori su upravo bili primili 20.000 KM mita, a očekivali su da im naknadno bude isplaćeno još 10.000 KM.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *