Radojičić i Gavranović svjedoci na suđenju za milionsku štetu Gradu Banjaluka

Hronika

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i njegov prethodnik Slobodan Gavranović pojaviće se u Okružnom sudu u Banjaluci kao svjedoci odbrane optuženim bivšim funkcionerima i radnicima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP), koji se terete za milionske malverzacije na štetu Grada Banjaluka.

 

U ovom predmetu optuženi su bivši pomoćnik direktora RUGIP Aleksandar Deurić, načelnik Odjeljenja za nadzor u RUGIP Dragan Grulović, te radnice Doris Kremenović i Željka Milinković.

 

Svjedoci odbrane planiraju saslušanjem Radojičića i Gavranovića dokazati nevinost svojih klijenata.

 

Na današnjem suđenju saslušana je Ljilja Mitrović, koja je ranije obavila vještačenje zemljišta i imovine u krugu preduzeća „Građa“.

 

Ona je u sudu objasnila kako je i šta je od dokumentacije koristila prilikom vještačenja. Izjavila je da su se u krugu pomenutog preduzeća nalazile zgrade koje su izgrađene prije više od 60 godina.

 

Takođe, danas je saslušan još jedan svjedok odbrane, i to Suzana Vuković, koja je ispričala da je uradila istorijat kada je u pitanju predmet „Građa“.

 

Vukovićeva je ispričala da je navela ko je od 1969. godine upisan, šta se nalazi na tom prostoru, koja je površina i slično.

 

srpskainfo.com

Tagged