Održano ročište po tužbi Pavlovića protiv Bobar banke i “Akva sitija”

Hronika

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini održano je ročište po osnovu tužbe Slobodana Pavlovića i Miroslave Pavlović protiv tuženih “Bobar banke” AD u stečaju i “Akva sitija” DOO Bijeljina. Ova tužba je podnijeta 17. jula 2018. godine.

 

Bračni par Pavlović traži tužbenim zahtjevom da se utvrdi sudskom presudom ništavnost člana 2 stav 3 ugovora o zasnivanju hipoteke koji je broj OPU – 513/ 2012, a koji je zaključen 22.3.2012. godine između Bobar banke AD Bijeljina kao založnog povjerioca i “Akva sitija” DOO Bijeljina, Slobodana Pavlovića, Miroslave Pavlović i “Žitoprometa” AD Bijeljina.

 

Tim članom je utvrđeno zasnivanje založnog prava na nekretninu tužioca u korist Bobar banke kao obezbjeđenje kredita Bobar banke u iznosu od 5 miliona KM odobreno firmi “Akva siti” DOO Bijeljina.

 

U ovom postupku sud je svojim rješenjem od 24. januara ove godine dozvolio privrednom društvu “Pavgord” DOO Foča rješenje na parnicu na strani prvotužene “Bobar banke” AD Bijeljina, s obzirom na to da je “Pavgord” sa Bobar bankom zaključio ugovor o pristupanju potraživanja sa prenosnom hipotekom i tih sporednih prava prema drugotuženom “Akva sitiju” DOO Bijeljina.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *