U Brodu uhapšeno pet službenika Granične policije BiH

Hronika

U Brodu jutros je uhapšeno pet službenika Granične policije Bosne i Hercegovine.

 

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog koruptivnih krivičnih djela, a osumnjičeni su da su omogućavali nezakonit prelazak državne granice za novčanu nadoknadu, i to preko graničnog prelaza, te zahtijevali i primili dar u vidu novca za sebe da u okviru svoje funkcije ne izvrše što bi morali izvršiti, a novac su granični policajci uzimali kako od stranih, tako i od državljana BiH.

 

Akcija je provedena uz aktivnosti Centralne istražne kancelarije Granične policije i Tužilaštva BiH.

 

– Osim pretresa osumnjičenih policijskih službenika Granične policije BiH, pretresaju se i službene prostorije na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, koje su koristili osumnjičeni policijski službenici – saopšteno je iz Granične policije BiH.

 

U pretresu je pronađena određena količina novca, za koji postoji osnov sumnje da potiče iz izvršenja krivičnog djela.

 

– Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH, s njenim rukovodstvom na čelu, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije BiH, stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koji uoče ili o tome imaju korisna saznanja – istakao je Zoran Galić, direktor Granične policije BiH.

 

Zbog provođenja navedenih aktivnosti, određeni vremenski period bio je blokiran saobraćaj na Međunarodnom graničnom prelazu Brod.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *