Prodajom narkotika zaradili 2,5 miliona maraka

Hronika

U akciji „Sky“ na području BiH uhapšeno je šest osoba, a procjenjuje se da su nelegalnom prodajom droge zaradili više od dva miliona maraka, potvrđeno je za Srpskainfo u Tužilaštvu BiH.

 

– Ove aktivnosti nastavak su operacija usmjerenih na otkrivanje i razbijanje krijumčarskih lanaca opojne droge marihuana, iz Albanije preko Crne Gore i BiH, prema zemljama EU, koje su sprovedene u prethodnim mjesecima u operacijama “Petrol Line”, “24” i “24+” u kojima su na području Istočnog Sarajeva, graničnog prelaza Gradiška i Gabeli kod Čapljine, izvršene pojedinačne zaplijene više stotina kilograma opojne droge namijenjene narko-tržištu zemalja EU, čija vrijednost na ilegalnom tržištu doseže višemilionske iznose – kažu u Tužilaštvu BiH.

 

Dodaju da su zajedno sa partnerskim agencijama za sprovođenje zakona u BiH i zemaljama regije, zadokumentovali krijumčarenje velikih količina skanka, najčešće u kamionskim transportima, nakon čega je na prostoru BiH, izvršeno presretanje i zaplijena više od 2,5 tone opojne droge.

 

Nezakonita imovinska korist, koju su krijumčarenjem stekli osumnjičeni koji su uhapšeni, procjenjuje se na više od dva miliona KM.

 

Ovim aktivnostima koje su rezultat dobre saradnje institucija unutar BiH, kao i efikasne međunarodne saradnje, zadat je ozbiljan udarac strukturama narko-mafije na području BiH i regiona.

 

– Današnje aktivnosti predstavljaju završne aktivnosti sprovedenih operacija, nakon čega će se aktivnosti usmjeriti na podizanje optužnica protiv osumnjičenih koji su uhapšeni – poručili su iz Tužilaštva.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *