Požar u banjalučkom kafiću podmetnut

Hronika

Banjalučka policija traga za nepoznatim napadačem koji je u noći između utorka i srijede podmetnuo požar u kafić „Škorpion“ u Ulici Stepe Stepanovića u Banjaluci.

 

U požaru je izgorio dio bašte kafića, zatim par staklenih šajbi, a oštećen je i zid lokala, dok povrijeđenih nije bilo.

 

Prema saznanjima Srpskainfo požar je podmetnut, a to je potvrdio I vlasnik lokala Milan Danilović.

 

On je za Srpskainfo pojasnio da mu je od požara da mu je pričinjena veća šteta.

 

Danilović kaže da nema ideju ko bi mogao stojati iz napada, te da niko nije imao motiv.

 

– Prije nekih sedam ili osam mjeseci sam preuzeo ovaj kafić i do sada nisam imao nikakvih problema. Niko mi nije prijetio, pokušao reketirati ili nešto slično. Zbog toga nemam ideju ko bi mogao da zapali kafić – rekao je Danilović za Srpskainfo.

 

Izvor Srpskainfo blizak istrazi pojasnio nam je da su inspektori jutors obavili uvđaj.

 

– Prema prvim informacijama sumnja se da je napadač zapaljivom tečnošču polio tepih u bašti kafića koji je zatim zapalio. Vatra se sa tepiha proširila na na šajbe i ostatak lokala – kaže naš sagovornik.

 

On dodaje da su blizini objekta pronašli flašu za koju sumnjaju da je najverovatnije donio napadač i u kojoj se nalazila zapaljiva tečnost. Na kafiću „Škorpion“ se nalaze sigurnosne kamere koje su najvjerovatnije snimile napadača i sam trenutak paljevine lokala.

 

– Upravo taj snimak bi mogao olakšati inspektorima posao u pronalasku napadača – kaže naš sagovornik.

 

Ono što zabrinjava jeste da je ovo drugi napad na imovinu u Banjaluci u samo sedam dana.

 

U noći između četvrtka i petka prošle sedmice postavljen je plastični eksploziv na garažu od Dragana C. u banjalulčkom naselju Kočićev Vijenac.

 

Tom prilikom nije bilo povređenih, ali je pričinjena šteta.

 

Do sada niko nije uhapšen ni zbog ovog napada.

 

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je da im je danas prijavljena paljevina u ugostitesljkom objektu, te da preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela.

 

– Naime, nadležnoj policijskoj stanici prijavljeno je da je nepoznato lice, upotrebom zapaljive tečnosti izazvalo požar u bašti ugostiteljskog objekta, usljed čega su nastala oštećenja staklene šajbe i tepiha. O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka – istakla je Mučibabićeva.

 

(Srpskainfo)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *