Pretresi i hapšenja u Mostaru i Konjicu

Hronika

Pripadnici Federalne uprave policije su pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona realizirali operativno-taktičku akciju kodnog naziva „Aunt“ vezano za dokumentovanje osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

U ranim jutarnjim satima uhapšeni su A. H. (47) i S. P. (52), dok su A. Dž. (39), koji je bio predmet istrage, 11. marta zbog razbojništva uhapsili pripadnici MUP Kantona Sarajevo.

 

Na osnovu naredbi Opštinskog suda u Mostaru, pripadnici Federalne uprave policije izvršili su pretrese na dvije lokacije na području Mostara i na jednoj lokaciji na području Konjica, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti određena količina amfetamina, kanabisa, te oružje, municija, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelom, piše Avaz.

 

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predati Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 

U sklopu ove operativne akcije, 1. marta su uhapšeni Vesna Periša (56) iz Mostara i Zoran Komnenović (45) iz Stoca te Denis Srpak (34) iz Mostara, vezano za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Njima je određen jednomjesečni pritvor.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *