Uhapšena četiri policajca iz Gradiške zbog primanja mita

Hronika

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Gradiška uhapsili su pripadnike PU Gradiška V.G., B.Š., N.D. i R.S. zbog sumnje da su primali mito.

 

“Policijski službenici su putem društvenih mreža došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da su ovi policijski službenici u toku noći 22. na 23.03.2020. godine prilikom obavljanja poslova i zadatke iz svoje nadležnosti predviđenih planom Republičkog štaba za vanredne situacije, primili mito od više vozača kamiona, kako bi im oprostili uočene prekršaje. Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva”, navodi se u saopštenju MUP-a Republike Srpske.

 

Dodaje se da su pomenuti službenici odmah suspendovani i da je podnesena inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka protiv istih.

 

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se zahvaljuje građanima koji su sarađivali sa policijom na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela”, zaklučuje se u saopštenju.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *