U RS izrečeno 108 kazni zbog zabrane kretanja

Hronika

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa sankcionisano je 108 građana zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Srpske kojom je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova, saopšteno je iz MUP RS.

 

Ujedno podsjećaju da su od ove zabrane izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net) i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

 

Istovremeno, evidentirana su četiri krivična djela protiv zdravlja ljudi:
– Policijski službenici Policijske stanice Zvornik su u mjestu Karakaj, zatekli D.K. iz Zvornika, kojem je izdato Rješenje o kućnoj izolaciji od JGP Klobuk. Lice je sprovedeno u karantin u Studentskom domu Karakaj. Slijedi Izvještaj nadležnom tužilaštvu- navode iz MUP RS.

 

Istovremeno Policijski službenici PS Prnjavor su postupili po aktima Odjeljenja za inspekcijske poslove u kojima je navedeno da D. L. iz Prnjavora i B. L. iz Prnjavora, nisu 24. marta poštovali mjeru izolacije koja im je naložena Rješenjem, jer prilikom kontrole od strane komunalnog policajca, nisu pronađeni u kući, a izjavili su mu da se nalaze u TC „Metaleks“ Prnjavor.

 

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka se izjasnio da postoje elementi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *