Nakon svađe sačmaricom ubio dugogodišnjeg prijatelja

Hronika

Omer Fatić (26) usmrtio je sinoć Sedina Mušića (24) u Živinicama i poslije se predao službenicima Policijske stanice Živinice.

Fatić je osumnjičen da je ispred svoje kuće u mjestu Gračanica kod Živinica u Mušića, koji je bio u automobilu, ispalio dva hica iz lovačke puške-šačmarice, nakon čega je Mušić preminuo.

Utvrđeno je da su prethodno dva mladića zajedno proveli dan, a u večernjim satima su došli automobilom do kuće osumnjičenog.

Najvjerovatnije je ubistvu prethodila svađa, te je Fatić ušao u kuću, uzeo sačmaricu i u oštećenog, koji je sjedio u automobili, ispalio dva hica u gornji dio tijela.

Uviđaj su sinoć obavili dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP TK i Odjeljenja kriminalisitičke policije PU Živinice.

U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će osumnjičeni biti predat u nadležnost Tužilaštva.

– Postupajući tužilac je izdao naredbu za vađenje krvi i urina od osumnjičenog, biće izdata naredba za obdukciju tijela preminulog, kao i naredbe za sve druge potrebne istražne radnje i veštačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ubistvo – saopšteno je Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *