Otac i sin preko medicinske opreme oprali 300.000 evra?

Hronika

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnijeli izvještaj protiv oca i sina, te dva pravna lica zbog sumnje da su oprali 300.000 evra, nezvanično saznaju “Nezavisne”.

 

“Nezavisne” takođe nezvanično saznaju da je riječ o jednoj firmi iz Gračanice i jednoj iz Zavidovića.

 

Jedna kompanija se bavi ugradnjom liftova, dok druga radi sa elektroinstalacijama.

 

Kako saznajemo, otac i sin se sumnjiče da su preko firmi iz Slovenije uvozili zaštitnu medicinsku opremu, te bespravno stekli imovinsku korist.

 

Iz SIPA je potvrđeno da je podnesen izvještaj protiv dva fizička i dva pravna lica zbog krivičnog djela “Pranje novca”.

 

“Podnošenju izvještaja prethodila je istraga koju je provela SIPA zbog postojanja osnova sumnje da su dva fizička i dva pravna lica krivično djelo pranje novca u iznosu od 300.000 evra oštetili pravno lice iz jedne od zemalja Europske unije u vezi sa nabavkom i isporukom zaštitne medicinske opreme, u aktuelnoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa”, saopšteno je iz SIPA.

 

Aktivnosti na dokumentovanju prijavljenih krivičnih djela započete su i provedene na osnovu informacija prikupljenih međunarodnom saradnjom sa nadležnim organima iz inostranstva te je u toku istih izvršeno privremeno oduzimanje predmeta i dokumentacije od dva fizička i četiri pravna lica sa područja Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *