Sa Tijanom Ajfon uhapšen Slovenac koji je sudio u Ligi šampiona

Hronika

Jedan od najboljih evropskih sudija, Slavko Vinčić, našao se na spisku uhapšenih u velikoj policijskoj akciji u Bijeljini u kojoj je juče uhapšena i Tijana Ajfon.

 

Naime, slovenački fudbalski sudija bio je prisutan tokom velikog hapšenja u BiH, gdje je policija zaplijenila oružje i kokain, ali ističu da nije bio organizator, da je priveden kao svjedok, kao i da je ubrzo pušten.

 

U velikoj policijskoj akciji identfikovani su i slovenački državljani, jedna osoba je uhapšena, a četiri saslušane kao svjedoci. Upravo među njima je i mariborski fudbalski sudija Vinčić, koji je slovi za jednog od najboljih sudija i sudi i u Ligi šampiona.

 

Vinčić je saslušan kao svjedok, ali njegova uloga nije precizno definisana. Pored njega, ispitivani su i Sašo Belić, Rikardo Merdausl i Slaviša Drobić.

 

Potvrdu da je uhapšeni Vinčić zaista slavni sudija dao je i Vlado Šajn, koji je na čelu Saveza fudbalskih sudija Slovenije, za portal 24ur.com.

 

U izjavi Šajn tvrdi da je to slučajnost i da je Vinčić bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, ali da ta mrlja vjerovatno može da nanese veliku štetu njegovoj pravosudnoj karijeri, bez obzira na razlog privođenja, napominje nogomania.

 

Podsjećanja radi, policija u okolini Bijeljine u velikoj raciji uhapsila čak 35 ljudi i zaplijenila narkotike, oružje i novac.

 

Prilikom pretresa vikend kuće, osoba i vozila do sada je pronađeno deset pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge, tri pancira, više mobilnih telefona i lap topova, te novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama – evri, franci, švedske krune, dolari.

 

Takođe u službene prostorije dovedene su i osobe: Belić Sašo iz Slovenije, Riccardo Merdausl iz Slovenije, Drobić Slaviša iz Slovenije, Vinčić Slavko iz Slovenije, Petrović Saša iz Čačka, Gačić Sofija iz Beograda, Krstić Marija iz Beograda, Denić Jovana iz Mladenovca, Kakuća Dejan iz Bijeljine, Erkić Marko iz Bijeljine, Hamzić Damir iz Bijeljine i Despotović Aleksa iz Bijeljine.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *