Upucao bivšu suprugu u hodniku zgrade dok je bježala

Hronika

Banjalučko Okružno tužilaštvo potvrdilo je da je Branko Stambolić (1938.) iz Prijedora jutros u 10.45  pucao u svoju bivšu suprugu Bosiljku (74) koju je teško ranio, a potom izvršio samoubistvo.

Pucnjava se dogodila jutros oko 10 časova i 50 minuta u Ulici Relje Krilatice u banjalučkom naselju Borik, a gotovo filmske scene pratile su komšije nesrećne žene. 

Iz Policijske uprave Banja Luka potvrdili su da je jedno lice preminulo na licu mjesta, a da je drugo prevezeno u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske gdje mu se ljekari bore za život.

U saopštenju iz UKC RS se navodi da su ljekari operisali 74-godišnju B.S. i da se radi o prostrelnoj rani grudnog koša, kao i da su krajnje neizvjesne sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem. Povrijeđena žena je hospitalizovana u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Očevici kažu da su se čula dva jaka pucnja i jauci. Oni navode da je muškarac pucao ženi u leđa, a da je nesrećna žrtva pokušala da pobjegne kod komšija. Kažu i da ovo nije prvi sukob u ovoj porodici, te da se žena više puta žalila komšijama na zlostavljanje, kao i da je strahovala za život.

– Stambolić Branko rođen 1938. godine, iz Prijedora , počinio je krivično djelo pokušaj ubistvo iz člana 124 stav 1 u vezi sa članom 22 Krivičnog zakonika Republike Srpske, nad svojom bivšom suprugom Stambolić Bosiljkom rođena 1943.godine iz Banja Luke, nakon čega je isti izvršio samoubistvo. Povrijeđena Stambolić Bosiljka je smještena na Univerzitetsko klinički centar Banja Luka, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Slobodan Salić, zajedno sa ovlaštenim službenim licima PU Banja Luka i naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog događaja.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *