Uhapšen diler morfijumskih flastera

Hronika

Tužilaštvo BiH zatražiće pritvor za Vladimira Anđelića (35) zbog sumnje da je na području Srbije nabavljao velike količne morfijskih flastera, koje je krijumčario u BiH i distribuisao na ilegalnom narko-tržištu u Foči i drugim mjestima.

– Pritvor se predlaže zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao da ometa istragu, prikriva dokaze i vrši uticaj na svjedoke ili saučesnike, te da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto, s obzirom na to da se radi o osobi koja je višestruko osuđivana – potvrđeno je iz Tužilaštva.

Osumnjičeni je zloupotrebljavao zdravstvenu dokumentaciju teških bolesnika kojima je propisana terapija morfijumom, kako bi ilegalno pribavljao navedene supstance, čime je nanesena šteta i zdravstvenom sistemu, prenose sarajevski mediji.

Anđelića su juče uhapsili pripadnici Granične policije BiH u Foči, a prilikom pretresa osumnjičenog, kao i vozila i objekata koje koristi, pronađena je i oduzeta veća količina, tačnije više stotina morfijskih flastera, tableta koje sadrže nedozvoljene supstance i drugog dokaznog materijala.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *