Banjaluka: Potvrđena optužnica za ubistvo zbog partije šaha

Hronika

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Nikole Šormaza (67) zbog sumnje da je nakon svađe tokom šahovske partije nožem usmrtio Božidara Rogića (80) u blizini dvorane Obilićevo u Banjaluci.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva ubistvo se desilo 17. jula ove godine oko 19 časova u Ulici Carice Milice u neposrednoj blizini terena za šah.

– Posle kraćeg fizičkog sukoba koji imao sa Rogićem, Šormaz je iz torbice izvadio nož na preklop čije je sečivo bilo dužine 10 centimetara. Tada je Šormaz prvo ubo Rogića u levo rame, a zatim i desnu stranu stomaka, nanevši mu veoma teške povrede – navedeno je u optužnici.

Nakon neophodne hirurške intervencije došlo je do komplikacija, te je Rogić usled trovanja organizma preminuo 22. jula u Univerzitetsko kliničkom centru RS.

Posle ubistva meštani Obilićeva pričali su da ih je sve iznenadio ovaj sukob, jer su kako kažu, poznavali ih odranije.

– Često su tu igrali šaha jedan protiv drugog. Nekada su se znali malo bučnije raspravljati, ali nikada nije izgledalo kao da bi moglo biti takvog sukoba – ispričao je jedan od meštana.

On je pojasnio da je čuo da su oni i to veče igrali šaha jedan protiv drugog, kada je izbila svađa.

-Prvo su se svađali, a zatim počeli da se naguravaju. U jednom trenutku je Šormaz iz torbe navodno izvadio neku čakiju i nekoliko puta ubo Rogića po stomaku – rekao je tada naš sagovornik.

Prema njegovim rečima oni su često znali i da popiju po koju čašicu više.

Jedan od očevidaca ispričao nam je da je to veče prolazio pored igrališta za šah gde se odjedanput sve uskomešalo i da je nastala galama.

– Ubrzo je stigla policija i vidim da postavljaju žutu traku. Odmah sam znao da nije dobro, jer da je prepirka ili obična tuča ne bi bilo trake. Kada sam se malo bolje zagledao video sam iza trake krvavog starijeg čoveka. Pitao sam poznanika šta se dogodilo i on mi je rekao da su se sukobila dvojica staraca. Ne mogu da shvatim da ima takvih ljudi koji su zbog obične partije šaha spremni nož da potegnu – ispričao je očevidac.

Dodao je da su ubrzo pokupljene figure sa terena i da su se svi razišli sa igrališta.

Uskoro bi u Okružnom sudu trebalo da bude izjašnjene o krivici za Šormaca, a ako negira krivicu u narednom periodu će mu početi suđenje.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *