Ivanić: BiH bi poslije izbora mogla postati “Mostar”

Politika

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ponovo je upozorio da ova država, zbog nepostojanja dogovora Bošnjaka i Hrvata u vezi sa Izbornim zakonom, ulazi u krizu, koja bi mogla dovesti do toga da, poslije izbora, “cijela BiH postane Mostar”.

Podsjetio je da je još prije šest mjeseci upozoravao da je Izborni zakon BiH najveći problem koji će je optereti, ali da to niko nije ozbiljno shvatao.

– Vjerujem da će to pitanje opterećivati i cijelu ovu godinu. Mislim da su male šanse da se postigne neka vrsta dogovora, jer je značajno različit pogled na sadržaj i ne vjerujem da može doći do određenog približavanja u vezi s ovim pitanjem – rekao je Ivanić novinarima u Banja Luci.

On je istakao da smatra da bi bilo dobro da predstvanici SDA i HDZ “pošteno i otvoreno razgovaraju i pokušaju da postignu dogovor, jer to neće riješiti ni hrvatski ni turski predstavnici”.

– Nažalost, zbog nedostatka komunikacije, nisam optimista da će se to dogoditi i bojim se da BiH polako, ali sigurno ulazi u ozbiljnu političku krizu, koja može dovesti do toga da, poslije izbora, cijela BiH postane Mostar – zaključio je Ivanić.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *