Pandurević: Bećirovićeve inicijative pune mržnje

Politika

Predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević izjavila je danas da je sasvim jasno da inicijativa Denisa Bećirovića iz SDP-a da 9. januar bude proglašen danom sjećanja na žrtve “ratnih zločina i genocida” Republike Srpske ne može imati podršku poslanika iz Srpske.

“Ovo nije prvi put da Bećirović ima takve inicijative. On će u analima parlamenta BiH ostati upisan kao poslanik sa najviše inicijativa koje nisu dobile podršku parlamenta”, rekla je Pandurevićeva i dodala da su Bećirovićeve inicijative pune mržnje.

Ocijenivši da Bećirović sebe vidi kao kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Pandurevićeva je navela da su ovakve inicijative čisto dodvoravanje bošnjačkom biračkom tijelu.

Prema njenim riječima, Bećirović je skriboman koji je stotine pisama poslao na razne međunarodne adrese, a koje niko nije pročitao.

“Ovakve inicijative sasvim sigurno ne razgrađuju Republiku Srsku i ne štete joj, već upravo suprotno – razgrađuju BiH”, istakla je Pandurevićeva i zaključila da što je više Bećirovićevih inicijativa u parlamentu, sve je manje BiH.

Bećirović je pokrenuo inicijativu da parlament BiH razmatra “Prijedlog zakona o proglašenju 9. januara danom sjećanja na žrtve ratnih zločina i genocida koje su počinili organi samoproglašene i nelegalne takozvane Srpske republike BiH/Republike Srpske”.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *