Vitomir Popović okrenuo leđa Dodiku i podržao Dragana Čavića!

Politika

Na večerašnjoj tribini stranaka Saveza za promjene u banjalučkom naselju Lauš fotoreporter Istinito zabilježio je jednog “neobičnog” gosta.

Vitomir Popović, predsjednik stranke Izvorna SDS i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, večeras je prisustvovao predizbornom skupu Saveza za promjene u naselju Lauš.

Sjedio je za istim stolom zajedno sa liderima opozicije, Branislavom Borenovićem (PDP), Draganom Čavićem (NDP) i Draganom Mektićem (SDS) i predsjednicima gradskih odbora SZP-a.

Kako saznajemo, Popović, koji je donedavno bio jedan od najoštrijih kritičara politike Saveza za promjene došao je na skup podrške lideru NDP-a i kandidatu SZP za gradonačelnika Banjaluke, Draganu Čaviću.

Ovo je veliki zaokret za prvog čovjeka Izvorne SDS, koji bi se mogao objasniti njegovim razočarenjem, jer podrškom koju je pružao SNSD-u, između ostalog i formiranjem Izvorne SDS, nije uspio da sebi obezbijedi još jedan mandat (treći uzastopni) na mjestu dekana Pravnog fakulteta.

Popović je u sukobu sa rektorom banjalučkog Univerziteta Milanom Matarugom, koji je inače veliki simpatizer SNSD-a, na čijim predizbornim skupovima učestvuje.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *