Sjednica NSRS 6. februara, upitno prisustvo opozicije

Politika

Interpelacije koje je opizicija u RS podnijela još ljetos, konačno su predložene na dnevni red Narodne skupštine RS.

Interpelacije o penzionom i zdravstvenom sistemu, te stanju u javnim preduzećima RS, trebalo bi da se nađu na sjednici parlamenta RS čiji je početak zakazan za 6. februar. Za dnevni red ove sjednice predložena je 31 tačka.

Opozicija ipak nije zadovoljna i bili su suzdržani na današnjoj sjednici kolegijuma NSRS, a opet su ponovili da je skupština RS sve više nenarodna, da se krši Ustav i iznijeli podatak da je na Ustavnom sudu RS „palo 24 zakona od kada je SNSD na vlasti“.

“Trebamo moliti boga da se ovo sve dobro završi do izbora 2018. godine i da u NSRS uđu bolji, pravedniji i čestitiji ljudi. Ponavljam da je Vlada RS nesposobna i nekompetentna”, rekao je SDS-ov poslanik Miladin Stanić.

Prema današnjim stavovima opozicije još uvijek se ne zna da li će uopšte prisutvovati narednom zasjedanju, a poručili su da je to „najmanje realno“.

“Stav o našem nastupu na narednim sjednicama, donijećemo u predstojećim danima. Sve opcije su u igri. Najmanje je realno da ćemo prisustvovati. Može se desiti da će opet neko biti u maloj ili velikoj sali, ali o tome ćemo odlučiti na sjednicama klubova stranaka”,kazao je Miroslav Brčkalo, šef Kluba PDP-a.

Na novoj 23. redovnoj sjednici Narodne skupštine RS trebalo bi se naći osam prijedloga zakona i deset nacrta zakona, kao i razne strategije, među kojima i strategija o borbi protiv korupcije u naredne dvije godine.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *