Dodik kaznio Salkića umanjenjem plate za 20 odsto

Politika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naložio je donošenje rješenja o utvrđivanju osnova plate kojim je potpredsjedniku Srpske Ramizu Salkiću umanjena plata za 20 odsto, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

U saopštenju se navodi da je odluka donesen “zbog Salkićevog iznošenja notornih neistina koje nanose nemjerljivu štetu ugledu Republike Srpske, iz čijeg budžeta potpredsjednik Salkić prima platu”.

Dodik je prethodno izjavio da je “krajnje vrijeme da se Ramiz Salkić sam disciplinuje, da smanji doživljaje i pripazi šta priča”, nakon što je potpredsjednik RS ocijenio da Dodik “radi na uspostavljanju oružanih formacija”.

-Ratnohuškačku retoriku Salkić može da koristi tamo gdje je ona i rođena – u Sarajevu, kod svog šefa Bakira Izetbegovića, a Republika Srpska to više neće dozvoliti, kazao je Dodik.

Salkić je poručio Dodiku da je “krajnje vrijeme da prestane sanjati o tome da će RS ikada biti država i da kaže svojim građanima da je RS entitet, kao i da prestane terorisati sve nas u BiH”.

– Ovo je do sada najozbiljnija prijetnja izrečena prema meni od jednog funkcionera ali i od običnih građana. Tužilaštvo i sigurnosne agencije imaju obvavezu da djeluju po službenoj dužnosti. U sličnom tonu je govorio i ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač u pismu koje mi je uputio u decembru prošle godine. I jedno i drugo smatram pritiskom i prijetnjom meni lično i mojoj porodici, izjavio je Salkić za sarajevski Faktor.

Naglašava da Dodik jeste izrekao neprihvatljive prijetnje, ali nije demantovao njegove navode.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *