Govedarica: Neprihvatljivo zaduženje za obnovu ŽRS

Politika

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Vukota Govedarica smatra neprihvatljivim prijedlog odluke o zaduženju Srpske od 51,3 miliona evra kod Svjetske banke – Međunarodne banke za obnovu i razvoj za restrukturisanje “Željeznica Republike Srpske” jer bi to bilo posljedica katastrofalne poslovne politike u ovom javnom preduzeću.

“Ova odluka, koja nosi ime projekat, po svaku cijenu mora biti usvojena jer smo u izbornoj godini. Premijer Srpske Željka Cvijanović najavila je ranije da će svi direktori javnih preduzeća koja budu iskazivala gubitke biti smijenjeni, što do sada nije urađeno, a primjer jesu `Željeznice`”, rekao je Govedarica u Narodnoj skupštini.

On smatra da se projektom žele riješiti nagomilani problemi u “Željeznicama”, koji su prouzrokovani od 2006. godine.

Poslanik SNSD-a Vanja Bajić predložio je da opozicija, koja se, kako kaže, razumije u sve, formira komisiju za restrukturisanje “Željeznica Republike Srpske”.

U replici Bajiću, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušan Berić je rekao da opozicija prihvata prijedlog da sačini komisiju za restrukturisanje “Željeznica Republike Srpske” jer nije dobar prijedlog Vlade o načinu rješavanja problema u ovom javnom preduzeću.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *