SDS i SNSD zaratili zbog presude Željku Vuliću

Politika

Presuda banjalučkog Okružnog suda u korist Željka Vulića protiv “Grand trejda”, pokazuje da postoje savjesne sudije, izjavio je danas Nedeljko Glamočak, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS. Usput je “potkačio” i ministarku Srebrenku Golić.

Komentarišući jučeranje saopštenje koje potpisuje ministar Srebrenka Golić, a u kom tvrdi da je presuda Okružnog suda iznuđena, a ona Vrhovnog suda sporna, SDS-ov poslanik kaže da upravo ona prijeti porodici Vulić.

– Nedeljko Glamočak priziva pravni haos i zloupotrebljava porodicu Vulić u korist svoje partije – odgovara Srebrenka Golić.

Tako je počela nova prepirka u slučaju “Vulić-Grand trejd”.

– SDS traži od ministra unutrašnjih poslova da izvrše istragu koja su to lica, u postupku donošenja građevinske dozvole, kršila zakon i da utvrdi odgovornost. Isto tako traži od ministra Srebrenke Golić, a prije svega da implementira sudsku presudu, a ne da ponovo svojim izjavama prijeti porodici Vulić da će se nastaviti njihova agonija s obzirom da ona u svojoj izjavi već predvidjela ishod ove presude – kaže Glamočak, javlja ATV.

Banjalučki Okružni sud donio je dvije presude u korist Vulića kojima se poništavaju lokacijski uslovi i građevinska dozvola za poslovni objekat “Grand trejda” u centru Banjaluke.

U MUP-u danas na prozivke Glamočaka ne odgovaraju, ali u resoru Srebrenke Golić imaju šta da poruče SDS-ovom poslaniku.

– Ministarstvo je već postupilo po ovoj presudi i pozvalo stranke da se po treći put izjasne u ovom postupku zbog toga što sudsko vijeće Vrhovnog suda, postupajući po “slobodnom sudijskom uvjerenju” zanemarilo zapisnike sa dva saslušanja. Tužno je i jadno da visoki funkcioner SDS-a zloupotrebljava porodicu Vulić u svoju i korist svoje partije – navodi se iz Ministarstva građevinsrstva, ekologije i prostornog uređenja RS.

Kažu u ministarstvu i da je bestidno što Glamočak tvrdi da ministar Golić prijeti Vulićima i da to nijednog momenta nije učinjeno. Petogodišnju pravnu bitku između Vulića i Grand trejda obilježili su protesti, hapšenja, suđenja.

Vulić je tokom protesta pokušavao da sačuva prilaz svojoj kući, a najveća prašina se digla kada se 2013. godine fizički obračunao sa policijom. I tada je, slučaj “Vulić-Grand trejd” bio jedna od glavnih političkih tema oko koje su se suprotstavljali vlast i opozicija.

ATV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *