Potpisan koalicioni sporazum SNSD – DNS – SP

Politika

Lideri koalicije SNSD-DNS-SP, Milorad Dodik, Marko Pavić i Petar Đokić, potpisali su Sporazum o predizbornoj i postizbornoj saradnji.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik je rekao da su se koalicioni partneri dogovorili da SNSD istakne oba kandidata, za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH, a da će ostale funkcije biti podjeljene na osnovu izbornih rezultata.

– Ovo je koalicija koja će dati odgovore na sve izazove. Uvjereni smo da će ova koalicija osvojiti najbolji rezultat u istoriji, rekao je Dodik, dodajući da stabilnost ove koalicije nikada nije bila dovedena u pitanje.

Predsjednik DNS Marko Pavić je rekao da je potpisivanje Sporazuma logična posljedica odnosa koji vladaju u koaliciji i da će se u budućem periodu koncentrisati na ekonomiju i zapošljavanje u Republici Srpskoj.

– Današnji potpisi su garancija još četiri godine stabilnosti RS. Očekujemo da ćemo imati još veću podršku građana, rekao je Pavić naglašavajući da je jako bitno da se vlast osvoji na oba nivoa, u RS i BiH.

Nakon potpisanog Sporazuma, predsjednik SP Petar Đokić je rekao da će koalicija uložiti maksimalne napore u cilju ekonomske stabilnosti i razvoja.

– Nismo pobjegli ni od jednog problema koji se pojavljivao, a tako će biti i u budućnosti, rekao je Đokić dodajući da se radi o najdugovječnijoj koaliciji u RS.

Na pitanje novinara ko će biti SNSD-ov kandidat za predsjednika RS, Dodik je rekao da se vrlo dobro zna ko će to biti, ali da će oni izabrati trenutak kada će to saopštiti.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *