Čavić najavio tužbu protiv Željke Cvijanović

Politika

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić najavio je da će tužiti premijerku Srpske Željku Cvijanović zbog kleveta izrečenih na njegov račun.

Dragan Čavić će, zbog juče izgovorenih laži kojim ga želi kompromitovati u srpskom narodu, tužiti Željku Cvijanović za klevetu, kao i svakog slijedećeg koji ovakvim gnusnim neistinama želi navući bijes Srba na Dragana Čavića, čime se ozbiljno ugržava bezbjednost njega i njegove porodice, navodi se u saopštenju NDP.

U saopštenju se ističe da premijerka može izbjeći tužbu samo ako se javno izvini za, kako je navedeno, izrečene neistine.

– Željka Cvijanović juče je u svojoj nemoći da pristojno odgovori na stav Dragana Čavića o njenom učinku kao predsjednice Vlade Republike Srpske, prostački i neprimjereno jednoj dami oklevetala narodnog poslanika i bivšeg predsjednika Republike Srpske, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je “po ko zna koji put izrečena laž iz redova SNSD-a na račun predsjednika NDP-a” u najprimitivnijoj i uvredljivoj formi.

– Kao što je grandiozno zaključivala da je struja u Republici Spskoj jeftinija za 113% nego u Hrvatskoj i da je za vrijeme njene vlade prosječan životni vijek građana Republike Srpske produžen za 4 godine, nastavlja da lupeta i neistine o svojim politčkim neistomišljenicima, navodi NDP i dodaje da je “žalosno što će ovakva osoba biti kandidat za predsjednika Republike Srpske ispred SNSD-a”.

NDP u saopštenju dodaje da “umjesto odgovora za ozbiljne optužbe za korupciju i potpuni dilentantizam u vođenju Vlade Republike Srpske, sadašnja premijerka pokušava zloupotrebiti Izvještaj o Srebrenici, koji vjerovatno nikada u cjelosti nije ni pročitala”.

– Prebacivanje odgovornosti i spinovanje događaja o kojima, vrlo vjerovatno, ne zna mnogo, za potrebe dnevne politike i zabavljanja javnosti, govori o bezidejnosti i besposličarstvu nekoga ko je najodgovorniji za potpuno uništenje privrede, sramne plate radnika u Republici Srpskoj i najniže penzije u Evropi, navodi se u saopštenju NDP.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *