Borenović: Žene da budu stub političke strukture

Politika

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović, istakao je da je ova stranka nakon raspisivanja oktobarskih izbora prvi sastanak danas održala sa Forumom žena PDP-a, jer očekuju da žene zauzmu posebno mjesto na izbornim listama, ali i u društvu uopšte.

– Želimo da pokažemo da žena može biti ne samo stub porodice, nego i stub političke strukture. Želimo da našim damama damo šansu da na izborima pokažu da mogu dobiti povjerenje građana Republike Srpske i BiH – rekao je Borenović prije početka druženja sa Forumom žena PDP-a u Banjaluci.

On je dodao da PDP u Banjaluci očekuje veliki politički iskorak i mnogo bolji politički rezultat nego prethodnih godina.

Govoreći o sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o bezbjednosti u Srpskoj i Banjaluci, Borenović je rekao da ona pokazuje snagu parlamentaraca u Republici Srpskoj, jer je Davoru Dragičeviću, ocu nastradalog mladića Davida Dragičevića, omogućeno da se na deset minuta obrati poslanicima.

– Narodni poslanici pokazali su da se mogu izdići iznad političkih stranaka i očekujemo da u demokratskoj atmosferi svi budemo na strani istine i pravde. To treba da bude zajednička poruka, da izađemo iz rovova vlasti i opozicije, zahtijevamo samo istinu jer to traže roditelji, građani i cjelokupna javnost u Srpskoj – naglasio je Borenović.

On očekuje da se na sjednici od nadležnih institucija zatraži da završe svoj posao do kraja i javnosti saopšte rezultate istrage o smrti stradalog mladića.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *