Krišto tražila da joj se put u Blajburg plati iz državne kase

Politika

Predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Mladen Bosić (SDS) odbio je zahtjev koleginice Borjane Krišto (HDZ BiH) da joj se nedavni put u Blajburg tretira kao službeni.

Nakon što joj je Bosić saopštio da je put bio njena privatna stvar i da parlament BiH sa tim događajem nema nikakve veze, Krišto je burno i ljutito reagovala, zaprijetivši da ona više nikom neće potpisati nalog za službeno putovanje, saznaje SrpskaInfo.

Kao što je poznato, svaki službeni put parlamentaraca treba konsenzusom da odobri kolegijum doma, a u slučaju Predstavničkog doma, osim Krišto i Bosića, treći član je Šefk Džaferović. Mada je Krišto bila uporna da za sebe i vozača od Parlamentarne skupštine BiH naplati dnevnice za putovanje i, što je još važnije, odlazak na pomen ubijenim ustašama podigne na zvanični nivo, Bosić je bio još uporniji.

Izvori tvrde da je on rekao kako mu „nije palo na pamet da izda strica, narodnog heroja Peru Bosića, koji je nastradao u borbama sa nacistima“, kao ni druge članove porodice nastradale u Drugom svjetskom ratu.

Kao što je poznato, predsjednik HNS, lider HDZ BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović bio je jedan od govornika u Blajburgu, a društvo iz BiH mu je pravila upravo Borjana Krišto.

Ovogodišnji skup obezbjeđivao je veliki broj austrijskih policajaca, a nekoliko učesnika je uhapšeno zbog uzvikivanja ustaškog pozdrava “Za dom spremni”.

SrpskaInfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *