Dodiku smetaju BN TV, DNS i Govedarica

Politika

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik zabrinut stanjem u koaliciji, optužuje DNS za izdaju, a zasmetala mu i BN TV. Često se pozivao na ankete da kandidati SNSD-a za predsjednika RS i srpskog člana u Predsjedništvu BiH pobjeđuju, ali je pokazao i dozu straha navodeći da je SDS proturio već priču u narodu da Vukota Govedarica vodi u odnosu na Željku (Cvijanović).

Boraveći juče u Ugljeviku, Dodik je članovima SNSD-a rekao da je važno da pojačaju snagu i da budu fokusirani na kandidate SNSD-a.

“Ja doživljavam da ste vi sa mnom. Znam da su i okolnosti teške i da smo na zajendičkom poslu”, kazao je Dodik, navodeći da istraživanja govore da su kandidati SNSD-a u prednosti u odnosu na SzP.

Kazao je da zna za probleme SNSD-a i DNS u toj opštini.

“Najvažnije u ovom trenutku je da pojačamo našu snagu i da ne zavisimo od drugih”, kazao je Dodik, upućujući poziv da svi članovi SNSD-a budu fokusirani na kandidate.

Tvrdeći da ankete pokazuju da on i Željka Cvijanović pobjeđuju, Dodik je rekao da je SDS proturio priču u narod da Vukota Govedarica pobjeđuje.

“Moramo ostati okupljeni i fokusirani na naše kandidate”, kazao je Dodik.

Osuo je paljbu na rukovodstvo Termoelektrane iz Ugljevika, koje pripada DNS-u, jer ne uvažava zahtjeve SNSD-a.

“Ne može da zaposli više ljudi iz DNS-a nego iz SNSD-a. Ili će prihvatiti naše zahtjeve ili ćemo mi njega skinuti”, rekao je Dodik, navodeći da zna da “šuruje” sa SDS-om što je nazvao izdajom.

Ja znam da je DNS u Loparama sa SDS-om. To je ravno izdaji i sada idem da to kaže”, rekao je Dodik, navodeći da su u Ugljeviku popustili zbog podrške vladi”.

“Zna se koliko pripada SNSD-u, koliko DNS-u i SP”, kazao je Dodik, dodajući da je to 65, 20 i 15 odsto kapaciteta u vlasti i tako treba da bude i po dubini.

Dodik se u Ugljeviku pohvalio dobrom organizacijom SNSD-a u Trebinju, navodeći da mu je jedino žao što ih nema 200 hiljada, ali je poručio DNS-u da ih može koštati ako ne budu na istoj strani.

Dodik je i ovom prilikom osuo paljbu po BN TV zbog DNS-a, ali i, kako kaže, forsiranja ovih (srpskih predstavnika) u zajedničkim institucijama.

“Naša politika je BN u “aut”. Nama je gori BN nego SDS”, kazao je Dodik, preporučujući da se program BN ne gleda nego da se prebaci na drugi kanal…

“Nama nije problem SDS nego BN TV. Ima i drugih kanala koje treba gledati, ali ako neko hoće, šta ću ja”, kazao je Dodik.

BN TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *