Dodik: Sankcije Špiriću posljednji trzaj Soroševog ambasadora

Politika

Predsjednik SNSD Milorad Dodik smatra da je veoma zabrinjavajuće da se samo 28 dana prije održavanja izbora američka ambasadorka u BiH Morin Kormak ovako flagrantno umiješa u političke procese i izbore u BiH.

– Moram reći da ovo vidim kao posljednji trzaj odlazećeg Soroševog ambasadora po već viđenom scenariju, rekao je Dodik komentarišući odluku Stejt departmenta u kojoj je navedeno da su SAD uvele sankcije poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nikoli Špiriću.

– Iako su jasne namjere, poručujem ambasadorki da nas ovo sigurno neće omesti u našoj kampanji, kao i u onome za šta smo jasno opredijeljeni da ćemo uraditi poslije još jedne ubjedljive izborne pobjede, kao i da će nas ovo samo dodatno osnažiti u namjeri da još predanije štitimo interese Republike Srpske i srpskog naroda, rekao je Dodik za Novinsku agenciju SRNA.

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije Nikoli Špiriću, potpredsjedniku SNDS-a i poslaniku u Domu naroda Parlamenta BiH, objavljeno je večeras na zvaničnoj stranici američkog Stejt departmenta.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *