Govedarica poručio Dodiku da se spusti na zemlju

Politika

U svjetlu predizbornog divljanja Milorada Dodika koji, helikopterom kupljenim od našeg novca, juri čas-na-jedan, čas-na-drugi kraj Republike Srpske kako bi stigao na predizborne tribine svoje stranke, na kojima najgrublje vrijeđa svoje političke protivnike, prijeti penzionerima i poštenim radnicima, Vukota Govedarica, kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske želi da obavijesti Dodika da je „ovdje na zemlji“ stanje – nikad gore.

– Pozivam predsjednika da se spusti na zemlju. Da siđe i pogleda rezultate svoje diktatorske vladavine. Da pogleda obespravljene i ponižene radnike. Da vidi paradoks nad paradoksima – zdravstvene radnike koji ne mogu da ovjere knjižice! Da vidi kako oni koji su proveli po 10 godina nad knjigom kako bi liječili svoj narod, napuštaju Republiku Srpsku. A šta im je to ova vlast ponudila da ostanu?! Na listi najvećih dužnika državi redovno se nalaze se bolnice i klinički centri, medicinari rade u neljudskim uslovima, ne uplaćuju im doprinose. Da li je odlazećeg predsjednika briga za stanje u zdravstvu? Naravno da ne, on i njegovi se liječe privatno – izjavio je Govedarica i dodao da nije samo u zdravstvu očajno stanje.

– Nekada je važilo pravilo, bilo da živite u selu ili gradu – ljekar i učitelj su gospoda. Narod ih je poštovao, imali su svoje mjesto u društvu. A ova vlast je od prosvjetnih radnika napravila sirotinju. Plate u prosvjeti kasne, ljudima se ne uplaćuju doprinosi, prevoz… Ja lično poznajem gospođu koja radi kao učiteljica sa punom normom u područnoj školi u okolini Banjaluke i koja je prinuđena da, poslije svog posla, čuva djecu i čisti tuđe stanove. Mi ćemo to promijeniti. Vratićemo dostojanstvo ljudima koji nas liječe, koji nam uče djecu… vratićemo Srpsku narodu! A, što se letećeg gospodina odrođenog od naroda tiče, želim da ga podsjetim na jednu narodnu izreku: „ko visoko leti, nisko pada“ – zaključio je Govedarica.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *