Vučićev preletač u misiji podrške Dodiku (FOTO)

Politika

Vučićeva podrška Dodiku više nije tajna. On u Republiku Srpsku šalje svoje ljude od povjerenja da pomognu lideru SNSD u kampanji koja je zapala u ozbiljnu krizu.

Na predizbornom skupu SNSD u Novoj Topoli kod Gradiške, podršku kandidatima ove stranke za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH, Željki Cvijanović i Miloradu Dodiku, pružio je i aktuelni ministar poljoprivrede u Vladi Srbije Branislav Nedimović, koji je i predsjednik opštinskog odbora SNS-a Sremska Mitrovica.

Nedimovićevo prisustvo na skupu SNSD se može tumačiti kao direktna podrška lidera SNS-a Aleksandra Vučića Dodiku i njegovoj partiji, budući da niko od funkcionera SNS ne bi samostalno mogao da se pojavljuje na ovakvim skupovima bez dozvole predsjednika stranke.

Da li je Nedimović u Novoj Topoli bio kao predstavnik Vlade Srbije ili Srpske napredne stranke, potpuno je svejedno. Njegovo prisustvo znači direktno miješanje Vučića i SNS-a u izborni proces u drugoj državi, što je nedopustivo!

Koliko Dodiku znači Vučićeva podrška, vidi se i po tome što su se potrudili da fotografija, na kojoj je Branislav Nedimović zajedno sa načelnikom Gradiške Zoranom Adžićem, predsjednikom SNSD i potpredsjednicom Željkom Cvijanović, bude objavljena i na društvenim mrežama.

Nedimović poznat kao partijski preletač

Nekadašnji gradonačelnik Sremske Mitrovice i aktuelni ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, Branislav Nedimović je u Srbiji poznat kao partijski preletač. Do sada je promijenio pet političkih opcija.

Kao član Demokratske stranke Srbije, na izborima 2003. gоdinе izаbrаn је zа republičkog pоslаnikа sa te liste. DSS je napustio 2008. godine kada prelazi u Pokret “Mitrovica evropska regija”. Krajem 2010. godine pristupio je DS-u, da bi naredne godine osnovao Grupu građana “Vredna Mitrovica”. U januaru 2015. ponovo je promijenio partiju i prešao u SNS, kao i najveći broj članova “Vredne Mitrovice”. Nedimović je preuzeo Gradski odbor SNS-a od dotadašnjeg predsjednika Milana Kovačevića, koji je postavljen za koordinatora SNS-a za Srem.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *