PDP osudio prijetnje i odmazde SNSD-a

Politika

Partija demokratskog progresa osudila je diskriminaciju, prijetnje, pritiske i odmazde koje, kako tvrdi, vrši vlast nad radnicima u javnoj upravi zbog slobodnog izražavanja ličnih uvjerenja.

“Osim što na najgori mogući način iskazuje svoju diktatorsku prirodu, SNSD koji drži poluge vlasti najdirektnije krši Ustav Republike Srpske. Član 10 Ustava RS propisuje da su svi građani ravnopravni u slobodama, pravima, dužnostima, jednaki pred zakonom, bez obzira na politička i druga uvjerenja.

Takođe, u svom jurišu na neistomišljenike, SNSD krši Zakon o državnim službenicima, te Zakon o radu koji propisuju da zbog političkih i drugih uvjerenja radnik ne može biti stavljen u neravnopravan položaj i trpiti diskriminaciju.

Umjesto da kao stranka koja vrši vlast brani Ustav, najviši pravni akt jedne države, SNSD revanšizmom i uskraćivanjem osnovnih sloboda jedino brani sebe demonstracijom sile koju iskazuje na najgori mogući način”, navodi PDP u saopštenju za javnost.

PDP podsjeća da je SNSD još u predizbornoj kampanji najavljivao odmazde protiv neistomišljenika, što nije bilo adekvatno sankcionisano, te da su sada u prilici da po prvi put za vrijeme svoje vladavine i ispune neko obećanje.

“Nažalost, umjesto blagostanja koje obećavaju već dvanaest godina, režim je u stanju da ostvari samo čuvenu Njegoševu misao: `Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom`.

Partija demokratskog progresa će učiniti sve da zaštiti prava građana Republike Srpske i na sve načine se boriti za principe jednakih mogućnosti i slobode”, poručio je PDP.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *