Pendeš odgovorila Džaferoviću: Neka svako radi svoj posao

Politika

Ministarka odbrane BiH Marina Pendeš ne želi javno da komentariše “aferu svinjetina” odnosno činjenicu da je u konzervama s junećim mesom, namijenjenim za ishranu vojnika, otkriven svinjski protein.

Podsjećamo da vjernici islamske vjeroispovjesti ne konzimiraju svinjetinu, te je na ovaj način, osim vjerskih pravila, prekršen i pravilnik o ishrani vojnika.

– Eventualnu odgovornost i propuste utvrdićemo internom istragom. Sve je rečeno u saopštenju Ministarstva odbrane – rekla nam je krako Pendeševa.

Takođe, kaže da u ovom trenutku nije upoznata da joj je bošnjački član Predsjednoštva BiH Šefik Džaferović uputio pismo u kome traži da budu kažnjeni odgovorni za propust.

– Još ne znam za to pismo. Ali, neka svako radi svoj posao: gospodin Džaferović svoj, a ja svoj – kratko je rekla Pendeševa za Srpskainfo, pred početak sjednice Savjeta ministara BiH.

Dan ranije Ministarstvo odbrane BiH je saoštilo da je, na osnovu prijava od strane pripadnika OS BiH te pisanja medija, provelo internu istragu koja je pokazala da su dva dobavljača sa kojima je MO BiH sklopilo ugovore o snabdijevanju konzerviranih obroka sa junećim mesom, te pite sa mesom, isporučila dio artikala u kojima je, na osnovu labaratorijskih analiza, tvrđeno i postojanje svinjskog proteina.

– Imajući u vidu da je predmetna isporuka hrane izvršena suprotno ugovorima i deklaracijama na proizvodima, predmetni artikli su distribuisani pripadnicima OS BiH uključujući i pripadnike muslimanske vjeroispovjesti, čime su se prekršile odredbe Pravilnika o ishrani u MO i OS BiH – navode u saopštenju.

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *