Pavić: DNS poštuje koalicioni dogovor, nije razgovarano o ministarstvima

Politika

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić rekao je da ova stranka podržava mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, kao i institucije Republike Srpske jer, bez obzira na sve što se dešava, interes DNS-a je čvrsta vlada i institucije Srpske.

Nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove vlade Srpske Radovanom Viškovićem, Pavić je novinarima u Banjaluci izjavio da je na sastanku bilo riječi o formiranju nove vlade Srpske, te da je mandatar saopštio da ostaje pri dogovoru koji su koalicioni partneri postigli ranije.

Prema njegovim riječima, DNS-a poštuje koalicioni dogovor, te će u narednih nekoliko dana razraditi detalje.

“Lično mi je drago da se ostalo pri koalicionom dogovoru. Nismo razgovarali o raspodjeli ministarstava”, dodao je Pavić.

Govoreći o izboru Nedeljka Čubrilovića za predsjednika Narodne skupštine Srpske, Pavić je napomenuo da se DNS s tim nije saglasio, ali da to nije bila tema današnjeg razgovora i da će o tome razgovarati sa koalicionim partnerima, strankama, a ne sa mandatorom.

Nakon DNS-a, danas su predviđene konsultacije i sa predstavnmicima Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske i Narodnog demokratskog pokreta.

Svi sastanci se održavaju u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci. Nakon sastanaka biće objavljena saopštenja.

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *