Đokić: SP dao podršku Viškoviću za sastav nove Vlade

Politika

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da je ova partija podržala orijentaciju mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske Radovana Viškovića da se uvede više odgovornosti i profesionalizma u rad cjelokupnog institucionalnog sistema Srpske.

“Predložili smo neke ideje i jasno smo stavili do znanja da ćemo i u budućnosti biti veoma konstruktivna partija koja će predlagati najbolja rješenja”, rekao je Đokić novinarima u Banjaluci nakon konsultacija Viškovića sa delegacijom SP-a.

Prema njegovim riječima, na taj način mogu se očekivati novi veliki rezultati u kraćem perodu, ali i u naredne četiri godine.

“Razgovarano je o opštem konceptu, odnosno kako mandatar vidi budući rad Vlade Srpske, na kojim principima bi trebalo da bude ustrojena i šta očekuje od političkih stranaka koje će biti njen dio u narednom mandatu”, rekao je Đokić.

On kaže da je ova partija dio koalicije i da ima stabilan pristup i dugogodišnju veoma uspješnu saradnju koja je dala opšte rezultate na osnovu kojih je ostvarena pobjeda na izborima u Srpskoj i u značajnom dijelu i na nivou BiH.

Višković je prethodno konsultacije obavio i sa predstavnicima SNSD-a, DNS-a, NDP-a i Ujedinjene Srpske.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *