Govedarica: Pravda za Srbe u BiH ne postoji

Politika

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica izjavio je da oslobađajuća presuda komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću predstavlja konačan dokaz da u BiH pravda za Srbe ne postoji.

– Ko će i kada odgovarati za srpske žrtve? Ko će odgovarati za poklane Srbe, silovane Srpkinje i pobijenu srpsku djecu? Očigledno niko, jer je pravda u rukama politike, a ne u rukama prava – naveo je Govedarica.

On je naglasio da se Oriću moralo suditi na osnovu onoga što je učinio, a ne na osnovu toga kojem narodu pripada, jer je svaki drugi kriterijum nova uvreda za srpske žrtve, saopšteno je iz SDS-a.

– Srpske žrtve zaslužuju i mir i pravdu, a to ne mogu da imaju dok su na slobodi oni koji su odgovorni za njihovu smrt – rekao je Govedarica.

Apelaciono vijeće Suda BiH oslobodilo je danas ratnog komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića optužbi za ratne zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine.

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom su Orić i Muhić oslobođeni optužbi za ratne zločine počinjene nad Srbima u Srebrenici 1992. godine.

Predsjedavajući Apelacionog vijeća Tihomir Lukes pročitao je presudu. Izricanju presude nije prisustvovao tužilac, kao ni ostali članovi Apelacionog vijeća.

Ispred zgrade Suda BiH brojne pristalice Orića aplauzima su pozdravile oslobađajuću presudu, uzvikujući “Alahu ekber” i sa istaknutim ratnim zastavama.

Orić i Muhić bili su optuženi da su u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenih Srba – Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *