Počeo sastanak Nezavisnog demokratskog kluba sa odbornicima DNS

Politika

U Narodnoj skupštini Republike Srpske počeo je sastanak članova Nezavisnog demokratskog kluba Nedeljka Čubrilovića, Spomenke Stevanovića, Milana Dakića i Spomenka Stojanovića sa odbornicima DNS u gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i sa dijelom članova Glavnog odbora ove stranke.

Kako saznajemo, oko 100 članova prisustvuje sastanku.

Član Nezavisnog demokratskog odbora Nedeljko Čubrilović izjavio je da su inicijativu odbornika i pojedinih članova Glavnog odbora pozvali ljude danas na sastanak kako bi se informisali o generalnoj situaciji na terenu i stavovima odbornika DNS.

– Saznali smo da je stanje u regijama pozitivno. Među nama je oko 60 odbornika iz svih regija. Rekli smo da ćemo raditi na principima na kojima je DNS počeo 2006. godine. Ne možemo da stojimo iza onoga sto je važno pojedincima stranaka – rekao je Čubrilović.

On je izjavio da će 22. decembra biti osnivačka skupština nove stranke.

Podsjećamo da su iz DNS istupili mnogi odbori po opštinama koji su dali podršku Nedeljku Čubriloviću u osnivanju nove stranke.
Uoči današnjeg sastanka iz DNS kolektivno su istupili članovi Gradskog odbora u Zvorniku, te opštinski odbori u Gradiški i Kotor Varoši.

Kako je saopšteno, odbornici u ovim lokalnim zajednicama u narednom periodu će djelovati kao nezavisni odbornici.

Istovremeno, u Prijedoru se danas održava sjednice Glavnog odbora DNS.

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *